top of page
Search

SVEČANA DODJELA PRIZNANJA Dora Đukić i Toni Crnković proglašeni najboljim sportašima Rovinja!

Rovinj, 29.02.2024. postavio Gordan Ukić

U ispunjenoj dvorani Multimedijalnog centra, u Rovinju je održan tradicionalni izbor najboljih sportašica, sportaša, ekipa i sportskih djelatnika u 2023. godini.

Na ovogodišnji natječaj za izbor najboljih u sportu prijavilo osamnaest sportskih udruga sa svojim kandidatima. Izbor je proveden u 11 kategorija, a dodijeljene su i tri posebna priznanja.

U svom uvodnom obraćanju, predsjednik Sportske zajednice Grada Rovinja, Armando Vičić čestitao je svim nominiranima kao i laureatima naglasivši kako su upravo ulaganja u rovinjski sport dodatno podigli samu kvalitetu rada, pa samim time i rezultata sportašica i sportaša.


“U prošloj godini nastavila su se ulaganja u sport, veseli činjenica da Rovinj ima brojne uspješne sportašice i sportaše koji su prepoznati izvan Istre, ali i međunarodno zahvaljujući svojim rezultatima i kvalitetom” kazao je Vičić.

 

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga kazao je kako su sportaši inspiracija cijeloj zajednici "Raduje me što se svake godine izazov odabira najboljih sportaša povećava, što je dokaz sve većeg broja pojedinaca i klubova koji ostvaruju izvanredne rezultate.

Jasan je to pokazatelj rasta i razvoja naše sportske zajednice. Priznanja koja će vam danas biti dodijeljena znak su velike podrške na koju možete računati. Podrške ovog grada i svih vaših sugrađana koji će vas i ubuduće bodriti, podupirati i hrabriti.


Današnja priznanja predstavljaju potvrdu snažne podrške koju imate od grada i svih naših sugrađana koji će vas nastaviti podržavati, bodriti i inspirirati" poručio je rovinjski gradonačelnik. 


Najboljom sportašicom u 2023. godini proglašena je Dora Đukić, osvajačica dvije brončane medalje na Prvenstvima Hrvatske, a ujedno je i apsolutna prvakinja Istarske Županije u disciplinama 50m, 100m i 200m prsno u 25 i 50 metarskim bazenima.

U jakoj konkurenciji najboljim sportašem proglašen je njen klupski kolega Toni Crnković, višestruki osvajač medalja na Prvenstvima Hrvatske te juniorski prvak Hrvatske.

 

Za najbolju žensku ekipu u 2023. godini nagrada je otišla u ruke seniorkama ŽOK Rovinj dok su najboljom muškom ekipom proglašeni seniori NK Rovinja.


Najperspektivnijim sportašima od 14 do 18 godina proglašeni su Daria Lovaković iz Plivačkog kluba Delfin, Leon Domić člank KBK Budokai koji je osvojio treće mjesto na Europskom kickboxing kupu u Karlovcu, član MOK Rovinja Filip Pulić, Natan Medar iz NK Rovinja te juniori NK Mladosti iz Rovinjskog Sela.

Mladim nadama do 14 godina proglašeni su Leo Krevatin iz judo kluba Uchimata, Rio Peko član SPK Muntravo, David Ivanišević iz NK Rovinja, članica KK Rovinja Annamaria Sponza te djevojčice KK Rovinja, prvakinje Istre i regionalne prvakinje regije Zpad koje su osvojile i treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

U kategoriji ‘Jubileji’ priznanja je dobio Streljački klub „Lovac“ za 40 godina neprekidne i uspješne djelatnosti, Karate klub  Rovinj  za 20 godina i Tenis klub „Sunny“- za 15 godina neprekidne djelatnosti.


U kategoriji najboljih veterana proglašeni su članovi Društva sportske rekreacije, članovi ekipe „Nepotopljivi“ koji su na Eurofestivalu u Francuskoj osvojili 11 medalja te Tomo Strossmayer iz SRK Meduza koji je osvojio prvo mjesto na Županijskom prvenstvu te 11. mjesto na Svjetskom prvenstvu  u Meksiku u kategoriji Mastersa 55+ u lovu sa štapom s obale.

Najboljom sportskom djelatnicom proglašena je Miranda Poropat, dugogodišnja tajnica PK Delfin.

Najboljom trenericom u prošloj godini proglašena je Dejana Balog Čačić koja je s dvije ekipe osvojila treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske.

Posebnu pohvalu dobio je i Školsko sportsko društvo „Val“ Osnovne škole Vladimira Nazora, dok su posebna priznanja dobili Savjet mladih Grada Rovinja, Nela Medakov Blagić za svoje humanitano djelovanje te Nedeljko Čakalo za  doprinos razvoja  sporta u Rovinju, prvenstveno u sportskom streljaštvu.

( autor teksta Igor Franković 29 Veljača 2024 , izvor IstraIN)

( Fotografije snimio Gordan Ukić)


35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page