top of page
A03A8807_1web_edited.jpg
Sigurnost na prvom mjestu: Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske sufinancira projekt Obuke neplivača koju provodi Plivački klub Delfin
image002.jpg

PK Delfin je s oduševljenjem primio vijest da je dobio sredstva za organizaciju obuke neplivača za djecu vrtićke dobi, putem Natječaja za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“, raspisanog od strane Ministarstva turizma i sporta. Ova inicijativa je od izuzetne važnosti jer ne samo da pruža priliku našoj djeci da nauče plivati, već i doprinosi njihovoj sigurnosti, samopouzdanju te općem zdravstvenom i tjelesnom razvoju.

Ministarstvo turizma i sporta jasno ističe zabrinjavajuću činjenicu da je utapanje jedan od glavnih uzroka smrtnosti od nenamjernih ozljeda u Republici Hrvatskoj. Učenje plivanja postaje ključna vještina koja može spasiti živote. S obzirom na to da je tjelesna aktivnost temeljni dio zdravog načina života, ovakvi programi obuke neplivača postaju kamen temeljac u podizanju svijesti o važnosti redovite tjelesne aktivnosti među djecom.

Plivanje nije samo sport, već i vještina koja razvija motoričke sposobnosti, poboljšava kondiciju i jača samopouzdanje. Kvalitetna obuka plivanja ne samo da povećava sigurnost djece u vodi, već i potiče ljubav prema sportu. Sudjelovanje u programima kao što je „Hrvatska pliva“ također znači da svi, uključujući djecu s invaliditetom, imaju priliku sudjelovati i uživati u prednostima plivanja.

PK Delfin se ponosi što će biti dio ove inicijative i raduje se prilici da doprinese boljem zdravlju i sigurnosti djece u našoj zajednici. Kroz ovaj program, imamo priliku ne samo naučiti djecu plivati, već i potaknuti ih da ostanu aktivna tijekom cijelog života. Hvala Ministarstvu turizma i sporta na podršci i prilici da zajedno gradimo zdraviju i sigurniju budućnost za našu djecu. Ostanite s nama i pratite naše aktivnosti jer sva djeca zaslužuju priliku da nauče plivati i uživaju u blagodatima tjelesne aktivnosti!

Plakat-Hrvatska-pliva-_SAVE-FOR-WEB-21_02_24-bez-datuma.jpg
All Videos

All Videos

Watch Now
letak_HR_web.jpg
Program Obuke neplivača se nastavlja i u 2024. godini

Na gradskom zatvorenom bazenu i u 2024 godini nastavljamo sa projektom Hrvatska pliva, obukom neplivača vrtičke dobi. Partneri projekta  Dječji vrtići Neven, talijanski dječji vrtić Naridola, dječji vrtići u Balama i Žminju nastavljaju sa radom obuke  u utorak, srijedu i četvrtak od 9:30 do 11:30 prema dogovorenom rasporedu. Prijevoz od vrtića do bazena i natrag je osiguran. Poželimo im da nauče što prije plivati kako bi uživali u vodi još i više.

bottom of page