top of page
Search

240 mališana naučilo plivati

Updated: Jan 23U Sportskoj dvorani Valbruna u Rovinju u srijedu 13.12.2023. god. su rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, dogradonačelnik Rovinja David Modrušan te načelnik općine Žminj Željko Plavšić uručili priznanja, medalje i diplome mališanima iz dječjih vrtića Neven i Naridola iz Rovinja te dječjeg vrtića Rapčići iz Žminja.

Ovi hrabri mališani su aktivno sudjelovali u programu obuke neplivača pod nazivom "Hrvatska pliva". Tijekom protekla tri mjeseca, 240 djece je prebrodilo strah od vode i naučilo plivati na zatvorenom bazenu Rovinj Rovigno uz podršku profesionalnih trenera iz plivačkog kluba Delfin. Psihologinja Angiada Prskalo je zajedno s djecom provela uspješno psihološko testiranje te ih educirala o važnosti Fair playa.

Ovaj hvale vrijedan program, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta koji je organizirao Plivački klub Delfin iz Rovinja predstavlja odličan primjer suradnje lokalnih vlasti, sportskih klubova i stručnjaka koji su zajedničkim snagama omogućili važan korak u razvoju djece i promociji sportskih vrijednosti u zajednici.

Ovim putem želimo zahvaliti na financijskoj pomoći Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske, Gradu Rovinj-Rovigno, Općini Žminj, Općini Kanfanar, Općini Bale-Valle, Valbruni Sport d.o.o., Sportskoj Zajednici Grada Rovinja-Rovigno, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Rovinj te roditeljima, ravnateljicama, odgajateljicama, trenerima, psiholozima, vozačima i stručnim suradnicima na realizaciji projekta.

Cilj projekta je omogućiti što većem broju djece, svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću koja će pridonijeti očuvanju i unaprijeđenu psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom, povećati  broj korisnika koji su uspješno prošli programe obuke neplivača, naučili plivati te potaknuti djecu na organizirano bavljenje plivanjem.

Djeca su s osmjehom i kroz igru naučila da je voda prijatelj s kojim je provedeno vrijeme – zabavno vrijeme.
6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page